icon steur

recepten

Zalm is een heerlijk  veelzijdig product. Je kan het rauw consumeren, bakken of grillen. Daarnaast kun je het heerlijk marineren. Lees meer over de heerlijke gerechten met zalm welke zijn aangereikt door professionele koks.

composities_2014_04_auto_auto_c335_c335_q_asperges_met_zacht_gegaarde_zalmlamellen

Asperges met zacht gegaarde zalmlamellen en roze peper

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houterige uiteinde (ongeveer 2 centimeter) af. 
  • Zet de schillen en de afgesneden uiteinden op met water en zout en gebruik die voor de verwerking van de soep.
  • Leg de geschilde asperges in een passsende gastronormbak en giet er met een maatbeker water op zodat je weet wat er bij gegaan is. Zorg dat de asperges net onder staan.
  • Voeg nu 1% van de totale hoeveelheid water aan zout toe. Dit kan uiteraard ook op gevoel, maar zo weet je dat je altijd goed zit.
  • Dek de asperges af met een vochtige doek en breng aan de kook.
  • Bereid je de asperges mise en place: Laat 2 minuten rustig doorkoken en zet de asperges nu van het vuur. Laat afkoelen in het vocht.

Bereiding

  • Snijd dunne tranches van de zalm of snijd ze net als op de foto tussen de lamellen los. Leg de lamellen op een stalen plateau.
  • Besprenkel nu met frambozenazijn, olijfolie, roze peper en fleur de sel. Vervarm vervolgens geduren 6-8 minuten in een voorverwarmende oven van 50C.
  • Zorg dat de zalm half gegaard is.

Ingrediënten

50 Hollandse witte asperges
Keukenzout

1 kg zalmbuik
50 ml. frambozenazijn
Roze peper
Fleur de Sel

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.