icon steur

recepten

Zalm is een heerlijk pen veelzijdig product. Je kan het rauw consumeren, of bakken of grillen. Kiezen voor heerlijke marinade is ook een optie. Lees meer over heerlijke gerechten met zalm, aangereikt door professionele koks.

Bekijk onze webshop
recept zalm, recept zalmtartaar

zalmtartaar

Bereiding

  • Hak de zalm fijn en vermeng dit met de 20 gram sjalot en de zwarte peper.
  • Breng de suiker en de azijn aan de kook, laat de suiker oplossen en laat het vervolgens afkoelen.
  • Snijdt de courgette in dunne lange stroken ( evt met de dunschiller ) leg vervolgens in het zoetzuur.
  • Snijdt de radijs in partjes en leg deze in het zoetzuur.
  • Snijdt de sjalot in de lengte, daarna mooie lange lamellen en leg deze in het zoutzuur.
  • Snijd de biet in dunne plakjes en leg deze in het zoetzuur.
  • Voor een optimale smaak moeten de groenten 24 uur marineren in het azijn/suiker mengsel.

Bereiding

  • Pak een bord en zet daar een steker op van een cm of 10.
  • Verdeel de zalm in vieren en doe een kwart in de ring. Vervolgens goed strak aanduwen met een lepel.
  • Verdeel de zoetzure groenten in een streep over de zalm.
  • Strooi de wasabi noten kruim er langs.
  • Leg er een paar takjes affila cress op.

Ingredi├źnten

160 gram zalmfilet
160 gram gerookte zalm
20 gram sjalotten
15 slagen zwarte peper

150 gram natuur azijn
150 gram suiker
1 courgette
20 gram radijs
40 gram sjaotten
1 rauwe biet (chioggia)

5 gram wasabi noten (fijn gemalen)
1 bakje Affilia cress

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.