icon steur

Duurzaamheid

Onze gerookte zalm is 100% duurzaam. Dat is waar Zalmhuis Steur  dan ook bekend om staat. Er wordt gebruik gemaakt van de beste kwaliteit zalm die op duurzame wijze wordt gevangen. Door gebruik te maken van  vakkundig personeel en zorgvuldig kwaliteitsbeheer kunnen wij dit unieke product aanbieden die 18 dagen houdbaar is.

Lees meer over onze kwaliteit
roken
icon steur
Logo MSC

MSC KEURMERK

De wilde Sockeye en Chum zalm is door de MSC organisatie gecertificeerd als een vis gevangen uit duurzame visserij.
Het Marine Stewardship Council, bestaat sinds 2000, is onafhankelijk en een internationaal keurmerk.
Deze organisatie, die is opgericht door Unilever en het Wereld Natuurfonds, heeft als doel het bewaken van de gecertificeerde visstanden en visserijen in de wereld. Een groot aantal vissoorten en visserijen zijn inmiddels gecertificeerd en worden dus beschermd tegen overbevissing.
Zalmhuis Steur wordt jaarlijks geauditeerd door het M.S.C. en is daardoor bevoegd om wilde zalm met het blauwe M.S.C.-keurmerk op de markt te brengen.

Logo FSC

FSC KEURMERK

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Meer informatie over FSC vindt u op www.fsc.nl

Logo ASC

ASC KEURMERK

Het Aquaculture Stewardship Council is het keurmerk voor kweekvis net zoals MSC bedoeld is voor wilde zalm. Biologisch kweken heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.
Het keurmerk heeft regels voor minder antibioticagebruik, duurzaam voer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. In het visvoer zit minder vismeel en meer plantaardig voer.
De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, de viskwekers en wetenschappers.
Milieu Centraal heeft ASC beoordeeld als een topkeurmerk vanwege een hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.

instagram-icon

#zalmvansteur #Steur #Janvanas

Volg ons op Instagram en laat je inspireren!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.