100-jaar-steur-goud

Zalmhuis Steur bestaat 100 jaar, tijd voor een feestje!

Hoe het allemaal begon

Het is in het jaar 1919 dat de heer Steur rokerij Steur heeft opgericht in Monnickendam. Monnickendam is een eeuwenoud plaatsje aan het IJsselmeer, wat zich door de tijd heen ontwikkelde tot een belangrijke aanvoerhaven voor Amsterdam. Vooral haring werd in Monnickendam aan land gebracht. De visverwerkende industrie – inclusief de kenmerkende rokerijen – groeide daarom uit tot een belangrijke bedrijfstak.

Het ontstaan van roken

Het roken stamt uit de tijd dat er geen koeling was om de vis te conserveren, de resulterende smaak viel in goede aarde en daarom wordt er nog steeds veel gerookte vis gegeten.

Fantastisch product

Bij roken is vooral de houtmelange van het vuur belangrijk. Zalmhuis Steur gebruikt al sinds de oprichting in 1919 dezelfde specifieke houtmelange voor het roken. De samenstelling daarvan blijft een bedrijfsgeheim.
Van de meer dan twintig rokerijen die er vroeger in Monnickendam waren, is er nog maar 1 over.

100 jaar later

Op 1 april 1990 wordt de zalmrokerij van de heer Steur overgenomen. Zalmhuis Steur is een volledige dochteronderneming van de inmiddels opgerichte Van As Holding.

Waarom wij er nog zijn? Al sinds 1919 gaan bij Zalmhuis Steur ambacht en nieuwe technieken samen. Daar is ook nu nog niets aan veranderd: ambacht als het gaat om rookmethode, smaak en kwaliteit. Maar eigentijds met het oog op hygiëne en houdbaarheid.

________________________________________________________________________________

Het 100-jarig jubileum willen wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus volg ons op Instagram en Facebook. Het belooft een warm gerookt jaar te worden met veel leuke acties!

Facebook @Zalmhuissteur
Instagram @Zalmhuissteur

Deze bijzondere mijlpaal in het bestaan van Zalmhuis Steur was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van onze klanten, relaties en onze toeleveranciers.

Hier zijn wij zeer dankbaar voor.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.