Gerookte zalm kopen

Koop hier uw gerookte zalm online

Je kunt een koud gerookte zalmzijde kopen, maar ook een koud gerookte zalmmoot bestellen bij Zalmhuis Steur.


Ambachtelijk gerookt en ongesneden
Gerookte Noorse zalmzijde ongesneden ca. 1000 gram

Ambachtelijk gerookt in onze bijna 100 jaar oude rokerij.
Gerookte Noorse zalmzijde gesneden ca. 900 gram

Zalmfilet Deluxe ca. 450 gram

Gevangen in de kraakheldere monding van de Copper River.
Gerookte wilde Sockeye zalm 100 gram

Zalm roken

Onze gerookte zalm wordt al sinds oudsher ambachtelijk gerookt op een eigentijdse manier. Het geheim van dit ambachtelijke bereidingsproces zit hem in de gebruikte FSC houtsoorten en het receptuur. Deze klassieke wijze van roken zorgt voor een authentieke smaak waardoor onze zalm wordt gewaardeerd door de zalmkenners.

Je kunt de zalm warm of koud roken. Iedereen kent natuurlijk de koud gerookte zalm, maar warm gerookte zalm is een ware delicatesse. Warm gerookte zalm is zacht en behoud zijn structuur en smaak. Heerlijk op een stokbroodje of amuse.

Koud gerookte zalm

Koud roken is een andere manier van conserveren oftewel de bewaartijd langer maken.

De temperatuur komt dus niet boven de 25 graden, waardoor de vis niet verhit en dus gegaard wordt. Het onttrekken van vocht gebeurd door het rijkelijk zouten van de vis.

Van oudsher is het zouten en drogen van zalm bedoeld om de houdbaarheid te verlengen. In combinatie met roken geeft dit ook nog eens een hele mooie smaak, een fijne bijkomstigheid!

Gerookte zalm bestellen

Je kunt de gerookte zalmzijde in zijn geheel bestellen. Een goed idee voor een chique kerstpakket of relatiegeschenk. Maar bij Zalmhuis Steur zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld ook een gerookte zalmmoot bestellen of getrancheerd. Deze snijwijze geeft ambachtelijk gesneden plakjes, met een gekarteld randje. Of je kunt de zalm combineren in een verrassend pakket met wijn of andere soorten gerookte vis.